Contacte
 • Cercador
 • < Tornar al llistat

  2a. EXPOSICIÓ ''ADN, LA MOLÈCULA DE LA VIDA''

  ADN, la molècula de la vida
   
  Aquesta exposició temporal, “ADN, la molècula de la vida”, està ubicada a l’ESPAI OBERT, i s’hi pot trobar entre d’altre material expositiu, una reconstrucció de la molècula de l’ADN de 2 metres d’alçada, la reproducció de les bases nitrogenades adenina, timina, guanina i citosina i la projecció d’interessant material audiovisual que ens ajudarà a comprendre el món de l’ADN.
   
  D’acord amb la finalitat i l’objectiu de l’espai obert, aquesta exposició pretén apropar al públic en general, al que és i que significa l’ADN, alhora que donem a conèixer que, mitjançant la tècnica de la PCR, (Reacció en Cadena de la Polimerasa), podem determinar la presència o absència del fragment d’ADN que estem buscant doncs amb aquesta tècnica és possible amplificar fragments específics d’ADN que es troben en quantitats molt ínfimes. Així, realitzem l’anàlisi de l’ADN i coneixem perfectament l’aigua de consum.
   
  També amb un senzill fil argumental, una sèrie de 16 faristols, vuit visibles des de l’interior i vuit des de l’exterior, ens proposa un breu recorregut pels cromosomes. I, amb una maqueta de la cèl·lula animal, i la seva explicació, veurem les seves tres parts clarament diferenciades: la membrana cel·lular o plasmàtica, el citoplasma i el nucli.
   
  Donat que aquesta exposició, d’entrada lliure, va adreçada principalment al públic en general, s’ha optat per la claredat i senzillesa dels missatges a la vegada que també es pretén fer-la atractiva i formadora per a estudiants o persones amb més formació en el món de la química i la biologia, és a dir adequar el missatge per tal que tots dos públics objectius la trobin interessant.
   
  A les visites se’ls lliura un dossier explicatiu.
   
  Afegir que n’hem fet una activitat educativa inclosa dins l’agenda del Patronat Municipal d’Educació, com d’altres que ja es desenvolupen per a les escoles de la nostra ciutat i altres poblacions que abasteix Mina, Aigües de Terrassa.
   
  Volem transmetre als ciutadans la cura i la seguretat amb la que tractem l’aigua, analitzant-ne l’ADN, mitjançat la tècnica de la PCR, assegurant així la garantia sanitària de l’aigua de consum.
   
  Setembre 2012

   

  Inauguració de la segona exposició

  Inauguració de la segona exposició

  Visita escolar a l'exposició

  Visita escolar a l'exposició

  Descarregar PDF